Β. Κικίλιας: Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τη β’ αξιολόγηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μάλιστα την κατηγόρησε για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τόνισε ότι «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση» και τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη φάση παρόλο που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο» και κλιμάκωσε την επίθεση του λέγοντας ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο.

Κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις. Με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κούβα, μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως σε μία κρίσιμη φάση, ο κ. Τσίπρας είναι απών και πρόσθεσε ότι «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα ο εκπρόσωπος Τύπου τη ΝΔ χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και σημείωσε ότι «είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα».