Δημοσκόπηση-κόλαφος για το πολιτικό σύστημα: Οργή & απογοήτευση στην κοινωνία

Με καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί εμφανίζει την ελληνική κοινωνία δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία καταγράφει στο μηνιαίο Πολιτικό της Βαρόμετρο την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Μάλιστα στέλνει ηχηρά μηνύματα στο πολιτικό σύστημα για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας μετά από 6 χρόνια Μνημονίων και την απογοήτευση που κατακλύζει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% απαντά ότι πηγαίνει στη σωστή. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας, καθώς το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

public-issue

public-issue2

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά έναντι του Αλέξη Τσίπρα τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 45% θετικών γνωμών έναντι μόλις 24% του πρωθυπουργού ενώ το 42% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που δείχνει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

public-issue8

public-issue4

public-issue6

Στο ερώτημα για το ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ ενώ μόλις το 14% προτιμά τη σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ενώ ποσοστό 52% απαντά «καμιά από τις δύο». Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές στην χώρα , το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

public-issue10

public-issue12

public-issue14

public-issue16

Το Πολιτικό Βαρόμετρο είναι πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-25/11/2016.