Ποιος παρακολουθεί ποιον... - Κατεπείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για "κοριούς" στα κόμματα

Πολιτική αναταραχή έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος. “Πολύ σοβαρή” χαρακτήρισε την καταγγελία η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα ώστε να πέσει “φως” στην υπόθεση που κατήγγειλε το κομμουνιστικό κόμμα, με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίου.

ΟΤΕ: Δεν διαπιστώσαμε κάποια δυσλειτουργία

Τη δική του απάντηση στο ΚΚΕ έδωσε ο ΟΤΕ, υποστηρίζοντας  ότι «δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση, και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

«Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές, για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος ΟΤΕ.

Η καταγγελία

Το ΚΚΕ κατήγγειλε την ύπαρξη κοριών στα τηλεφωνικά κέντρα των κομμάτων, μετά την διαπίστωση ότι στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό παρατηρούνται «περίεργες συνακροάσεις». Σύμφωνα με την καταγγελία-βόμβα του ΚΚΕ, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού”.

“Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» ανέφερε το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση «να ερευνήσει άμεσα και σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Καταλήγοντας, ο Περισσός επεσήμανε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Παππάς και οι υπεύθυνοι των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ανάλογο πρόβλημα.

ΝΔ: Αδιανόητο στην εποχή μας

Την καταγγελία στην οποία προέβη το ΚΚΕ σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, τονίζοντας την ανάγκη να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα για το ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος:

«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Υπουργός Επικρατείας: Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό περιθώριο για τις έρευνες

Ως εξαιρετικά σοβαρές χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπόσχεται δε ότι η Κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους». Διευκρινίζει μάλιστα ότι ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.