Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για την ίση αντιμετώπιση των ομόφυλων ζευγαριών - 75 Βουλευτές απουσίαζαν

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, θρησκείας, εθνότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Στην ψηφοφορία για τα άρθρα 1 έως 4 υπέρ ψήφισαν 201, κατά 21 και «παρών» 5 βουλευτές.

Αξιοσημείωτο κρίνεται το γεγονός ότι από την αίθουσα της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίασαν 73 βουλευτές. Από τους απόντες 75 βουλευτές οι 35 είναι της Ν.Δ. Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, διαφορετική στάση τήρησαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, που έδωσαν θετική ψήφο, ενώ απουσίασαν βουλευτές του κόμματος που κατέχουν υπουργικές όπως οι (Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης).

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος και Νίκος Νικολόπουλος, ενώ υπήρξαν και επιστολικές ψήφοι οι οποίες δεν προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά την ψηφοφορία υποστήριξε ότι η σημερινή διαδικασία επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το “ενδιαφέρον” είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους».

Έντονα επικριτικός για τη στάση βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και κατά του Πρωθυπουργού, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Βουλευτές ΑΝΕΛ μαζί με Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για ίση μεταχείριση στην εργασία. Ο κ. Τσίπρας κοιτούσε χαμογελαστός».