Βουλή: Άγριος καυγάς Τσακαλώτου – Οικονόμου (vid)

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και τον βουλευτή της ΝΔ Β. Οικονόμου εκτυλίχθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά με αυξημένες προσφυγικές ροές.

Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Β. Οικονόμου στην κυβέρνηση, για νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά κόλπα χαρακτηρίζοντας «πολιτική απάτη» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. «Θα πρέπει να ντρέπεσαι…», σχολίασε σε έντονο ύφος ο Υπουργός Οικονομικών με τον Β. Οικονόμου να απαντά πως θα έπρεπε να ντρέπεται ο ίδιος και πως δεν δέχεται υποδείξεις για το ύφος των λεγομένων του.

«Καταλαβαίνω τον θυμό σας, είχατε φύγει από ΠΑΣΟΚ που ψήφισε 1ο μνημόνιο, πήγατε στη ΔΗΜΑΡ και καταλήξατε στη ΝΔ, κι εγώ τον ίδιο θυμό και αγανάκτηση θα είχα…», αντέτεινε ο Υπουργός Οικονομικών.

«Θα μπορούσα να πω κι εγώ για τα προσωπικά του, αυτός γιατί λέει για μένα; Θα κριθώ κι εγώ όπως όλοι, αλλά κάνει σαν κάτι κυριούλες, άντε επιτέλους…», συμπλήρωσε ο Β. Οικονόμου.