Β. Λεβέντης: Να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν

Την απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων που δεν δουλεύουν ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει. «Είναι δημόσιος κίνδυνος», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Λεβέντης και παρατήρησε ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα» και επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πρότασή του να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και είναι συνταξιούχοι αλλά λαμβάνουν χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και αυτοί το έκτακτο επίδομα και παρατήρησε πως έτσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα του Κοινοβουλίου τον μούτζωναν όταν ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών.

Καταλήγοντας ζήτησε να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.