Κυβερνητικές πηγές: Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα

Η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους Ευρωπαίους έπειτα από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών ανέφερε ότι «στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», διαφοροποιώντας έτσι τη θέση του από εκείνη του Eurogroup.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο Μοσκοβισί έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση.

Επίσης αναφέρουν ότι «σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, παραθέτουν ως «υστερόγραφο» το κείμενο της δήλωσης του Ευρωπαίου Επιτρόπου στα γαλλικά, το οποίο έχει ως εξής: «A mes yeux, les conditions de l’accord de l’ Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras”, a insisté M. Moscovici, observant qu’il ne voulait “pas opposer l’allθgement de la dette indispensable et la cohιsion sociale que le peuple grec attend».