Η... "φάρμα των ζώων" στη Βουλή: Είσαι "κότα λειράτη" και "γαϊδούρι" - Κι εσύ "σκυλί του Σόιμπλε"

Άγρια κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη κατά τη συζήτηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Με αφορμή την κατάσταση στην Υγεία και αναφερόμενος στο χτίσιμο της εισόδου του υπουργείου από συνδικαλιστές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας χαρακτηρίζοντάς τον «κότα λειράτη!”

“Νόμιζα πως οι Κρητικοί είναι λεβέντες αλλά εσύ είσαι κότα λειράτη. «Αυτός ο Κρητίκαρος έγραφε “τα ΟΧΙ είναι για τους λεβέντες και τα ΝΑΙ για τις κότες” αυτά έγραφε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα είπε ένα ΝΑΙ μια κότα λειράτη» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Ξαναγράψατε τουίτ σήμερα. Θα περίμενε κανείς ότι μετά τον εξεφτελισμό σας να μην ξαναγράψετε. Να σας δω όταν τα υπογράψει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα αν θα τα ψηφίσετε ή θα παραιτηθείτε από την καρέκλα σας» συνέχισε.

Άμεση και στο ίδιο κλίμα ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση: «Εμείς δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε όπως έκανες εσύ για να γίνεις υπουργός και να γίνεις μνημονιακότερος των μνημονιακών και πιστό σκυλί του Σόιμπλε». Κατηγόρησε μάλιστα τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου για διαφθορά και παράνομους διορισμούς κατά τη θητεία του πρώτου στο Υπουργείο Υγείας. “Εγώ κοιμάμαι πολύ ήσυχος τα βράδια, γιατί εμένα δεν με βαστά κανένας. Εσένα σε βαστούν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και τα ραβασάκια που έστελνες και εσύ και η γυναίκα σου για το ποιον να διορίσουν σε βαστούν” είπε ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργή του κ. Γεωργιάδη.

“Καταρχάς θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου. Εγώ θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σας και να τα φέρετε στο δικαστήριο.  Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι πίσω από την ασυλία όμως το κατάλαβες; Το κατάλαβες ψεύτη; Θρασύδειλε απατεώνα” απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Νομίζει ότι μπορεί να ασχημονεί και να κρύβεται στο μουστάκι, από εμένα όμως δεν κρύβεσαι Πολάκη” και τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση.

Στην κόντρα των δυο ανδρών παρενέβη και ο κ. Μάριος Σαλμάς επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση. «Τώρα, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια. Τα Σφακιά έχουν πολλά παλικάρια και μία πουλακίδα που ονομάζεται “Πουλάκης”» είπε αναφερόμενος στον κ. Πολάκη και προκάλεσε νέα έκρηξή του.