Σκουρλέτης: Ο Σόϊμπλε θέλει το ΔΝΤ να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα

Καθαρά πολιτικοί θα είναι οι λόγοι στην περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση ανέφερε στο κανάλι «Ε» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι «ο Σόϊμπλε θέλει την ύπαρξη του ΔΝΤ και τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας. Δεν υπάρχουν λόγοι πολιτικής ύπαρξης του ΔΝΤ στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το έκτακτο βοήθημα που θα δώσει η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «είναι προσχηματικό το ότι δεν τους ενημερώσαμε ότι θα το δίναμε. Εξάλλου δεν μπορούμε να τους παραδοθούμε τελείως. Ήμασταν εντάξει με την επίτευξη των στόχων μας και θα δώσουμε αυτό το βοήθημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει».

Για το ζήτημα των εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ανάγκη η χώρα εκλογές. Δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε την Ευρώπη. Δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές» και υπογράμμισε ότι «εφόσον υπάρξει ανάκαμψη το 2017, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης για τον ελληνικό λαό που τόσα χρόνια περνάει δύσκολα. Δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα. Τελεία και παύλα. Δεν έχει ο λαός αντοχές για νέα μέτρα».