Συνεχίζει την περιοδεία σε Αλεξ/πολη, Κομοτηνή & Ξάνθη ο Κ. Μητσοτάκης

«Είναι μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Φυλάκιο των Κήπων, εδώ, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.Η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή και επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία, οι οποίες όμως θα στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκτός από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Κήπων και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, επισκέφθηκε επίσης την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την αντιπεριφέρεια Έβρου.

 

Κατά την επίσκεψή του στην 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, ο ίδιος τόνισε ότι “επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Όσο για την αντιπεριφέρεια Έβρου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η παρουσία μου εδώ επαναβεβαιώνει το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει.

Η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δρομολόγησης μιας σειράς πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουν πιο εύκολη την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πανέμορφης περιοχής.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω ότι η εικόνα την οποία είδα, σήμερα το πρωί, επισκεπτόμενος το τελωνείο των Κήπων, είναι μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα. Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε.

Είναι απολύτως απαραίτητο να διερευνήσουμε, εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου, σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε επιτέλους η Θράκη, η Ελλάδα, η Ευρώπη να αποκτήσει την πύλη εισόδου που της αξίζει.

Και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας πω ότι θα είμαστε σε στενή συνεργασία και με την Περιφερειακή ενότητα και με την Περιφέρεια για να μπορούμε να διερευνήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, με κάτι λιγότερο, με κάτι μικρότερο.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα», τόνισε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.