Ν. Παππάς: «Η ΝΔ είναι το "αποκούμπι" του Σόιμπλε στην Ελλάδα»

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντάς την «”αποκούμπι” του Σόιμπλε στην Ελλάδα» και ότι «έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε», ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα. Κληθείς να σχολιάσει το έκτακτο βοήθημα ο κ. Παππάς, τόνισε ότι 1.600.000 συνταξιούχοι θα το λάβουν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «τη 13η σύνταξη να τη δώσει και τον επόμενο χρόνο». Παράλληλα παραδέχθηκε ότι με τα χρήματα αυτά «δεν γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν από το 2011 και μετά», αλλά σίγουρα «αποτελεί μια ανακούφιση».

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «πιστεύουμε βαθιά ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι το αξιολογούν ως κάτι θετικό» και πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα την διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;». Επιπλέον, απέρριψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σενάριο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, υποστηρίζοντας πως «αυτά είναι φαντασιώσεις του κ. Μητσοτάκη» ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να καθυστερήσει.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι στην ίδια γραμμή. «Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλοι και περισσότερο» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.