Αλ. Τσίπρας: Ο πρωτογενής τομέας άντεξε στην κρίση και βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης

Το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter για την επίσκεψή του στην Κρήτη, αφορούσε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος, όπως επισημαίνει, «άντεξε στην κρίση και βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Αποτελεί βασικό πυλώνα ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης». Επίσης, παραθέτει φωτογραφίες από τις πρώτες συναντήσεις που είχε, στην Περιφέρεια Κρήτης και το δημαρχείο Ηρακλείου.

ÇÑÁÊËÅÉÏ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ(EUROKINISSI)

pm1

Αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για την Περιφέρεια Κρήτης, απ’ όπου ξεκίνησε απευθείας τις επαφές του στο νησί με πρώτη χρονικά αυτή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νησί ως μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης ενώ έκανε λόγο για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που πρέπει να συνδεθούν με τον τουρισμό.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Κρήτη είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ η πολιτική βούληση που υπάρχει είναι να ξεκινήσουν ο ΒΟΑΚ και ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου, το αεροδρόμιο Καστελίου το οποίο όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017.