Αποκάλυψη Βενιζέλου: Ο Σόιμπλε πρότεινε Grexit και αναλήψεις 8 ευρώ ημερησίως

Αναλήψεις 8 ευρώ ημερησίως και οριακή λειτουργία του κράτους είχε προτείνει για την Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αποκάλυψε το σχέδιο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με το κομμάτι της οικειοθελούς αποχώρησής μας από το ευρώ.

Μιλώντας την Τρίτη στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ο πρώην Υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή.

Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα.

Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.