Στροφή από Μαξίμου για το δηκτικό σχόλιο Τσίπρα: Ο Πρωθυπουργός δεν εννοούσε τον Σόιμπλε

Δεν αφορούσε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα» διευκρίνισε σήμερα το μεσημέρι ανώτατη κυβερνητική πηγή, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε για ποιον τελικά απευθυνόταν η δήλωση του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός έστειλε ευχές για καλές γιορτές αλλά και σαφή υπονοούμενα σε όσους απευθύνονται με ιταμό τρόπο και «κουνάνε το δάχτυλο στους Έλληνες» μιλώντας σε εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Βουλή. Λίγες μόλις ώρες μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα ΖΕΙΤ, ότι δεν θα δείξει κατανόηση όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ρίχνει ευθύνες στο Βερολίνο για τις συντάξεις ο πρωθυπουργός έκανε μια έμμεση αναφορά που ερμηνεύεται ως απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις επικρίσεις των Ευρωπαίων ότι η Ελλάδα δεν έχε κάνει σωστούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση του προσφυγικού υποστήριξε ότι «εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» και πρόσθεσε ότι «εμείς βέβαια μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

tsi1 tsi3

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι Έλληνες «ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν».