Κατηγορίες Βούτση για σχέδιο κατά των Βαλκανίων: Μας θέλουν με 300 ευρώ

Άδικες, αβάσιμες, ανόητες και στο πλαίσιο πολιτικού σχεδίου, που θέλει να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε μια ζώνη χωρίς καμία κοινωνική προστασία και μισθούς 300 ευρώ, με χαμηλές υπηρεσίες και χωρίς προοπτική στον πρωτογενή τομέα, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, φωνές που ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ταυτοχρόνως, ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «προσχηματικές» τις αιτιάσεις κατά των πρόσφατων κοινωνικών παρεμβάσεων για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Λίγες ώρες μετά την δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού εναντίον εκείνων, που «με ιταμό τρόπο, κουνούν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, αν και η Ελλάδα έχει τηρήσει όλες της τις δεσμεύσεις» και ο Πρόεδρος της Βουλής στέλνει με την σειρά του, ηχηρό μήνυμα κατά εκείνων που «παραβιάζουν κάθε όριο λογικής» και επιχειρούν εμπόδια στην πορεία της χώρας.

Ο κ. Βούτσης, που εκφράζει την πεποίθηση ότι «μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν όλα», υπογραμμίζει ότι αυτές πλέον οι φωνές σε βάρος της Ελλάδας, «είναι μεν δυνατές, αλλά δεν έχουν τους πολιτικούς συσχετισμούς» που είχαν το 2015. Κι αυτό, διότι η χώρα έχει αξιοπιστία, εφόσον έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η Ευρώπη, δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει νέο ζήτημα, διακινδυνεύοντας την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη δίνη της ύφεσης και της αστάθειας, δεδομένου μάλιστα ότι έχει να διαχειριστεί έναν κρίσιμο κύκλο εκλογών σε σειρά χωρών της ΕΕ.

Αν δε στήριζαν οι συνταξιούχοι τις οικογένειες, οι άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα

Παράλληλα, ο Νίκος Βούτσης υπενθυμίζει στους θιασώτες νέων περικοπών στις συντάξεις, ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που στηρίζουν τους άνεργους και τις οικογένειες που επλήγησαν από την κρίση. «Η οικογενειακή οικονομία, δεν είναι ασφαλώς η αντίληψή μας, αλλά στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε τότε οι άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα. Πως πιστεύουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις βλακείες ότι έχουν επιβιώσει τόσο καιρό οι άνεργοι, όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ημιαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς. Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι, συντηρούν τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους, τους άνεργους. Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Αυτοί οι έξυπνοι τεχνοκράτες, που εγείρουν ζήτημα Ασφαλιστικού, δεν σταθμίζουν την συμμετοχή των συνταξιούχων στην συνοχή της κοινωνίας, που μετρά 1.250.000 άνεργους», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ