Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ενώ στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς σύλλογοι και παιδιά τα… έψαλαν χθες, προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης, στη συνέχεια έψαλαν τα Κάλαντα το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης ο οποίος επέλεξε μια μαντινάδα με αναφορές στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

Κάλαντα στον πρωθυπουργό

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα.

Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα, το γνωστό “Jingle Bells”, και όταν τελείωσαν ο πρωθυπουργός παρατήρησε «αυτά είναι του ευρώ… Θέλω παραδοσιακά κάλαντα», ενώ ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι. «Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι», είπε ο κ. Τσίπρας.

ÁÈÇÍÁ-×ÑÉÓÔÏÕÃÅÍÍÉÁÔÉÊÁ ÊÁËÁÍÔÁ ÓÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ.(Eurokinissi-ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ)

ÁÈÇÍÁ-×ÑÉÓÔÏÕÃÅÍÍÉÁÔÉÊÁ ÊÁËÁÍÔÁ ÓÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ.(Eurokinissi-ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ)

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82

Ακολούθησε η μπάντα του Δήμου Αμφιλοχίας που έπαιξε τα κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τα μέλη της μπάντας ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά και καλή δύναμη και του ζήτησαν να επισκεφθεί γρήγορα την πόλη τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στον Πρόεδρο της Βουλής

Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης καθώς και οι Αντιπρόεδροι κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και κ. Σπύρος Λυκούδης.

Την αρχή έκαναν τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Βουλής και ακολούθησαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, κατακλύζοντας το ελληνικό Κοινοβούλιο με παιδικές φωνές. Στη συνέχεια οι Βρακοφόροι της Κρήτης, για 17η συνεχόμενη χρονιά, συνοδεία λύρας και παραδοσιακής ορχήστρας, είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Μεγαλονήσου και χόρεψαν κρητικούς χορούς.

Τα παραδοσιακά κάλαντα συνέχισαν οι μικροί χορωδοί του Λυκείου των Ελληνίδων ενώ το πρόγραμμα των καλάντων έκλεισαν τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία, αξιοπρέπεια και προσδοκίες, κυρίως για τα νέα παιδία, και εξέφρασε την ελπίδα «να πάνε όλα καλύτερα τη χρονιά που έρχεται».

Στον πρόεδρο της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε χθες, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, από τα παιδιά των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον Σύλλογο Κρητών Ασή Γωνιά και από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82

Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η Μικτή Χορωδία των Ένοπλων Δυνάμεων, οι μπάντες της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82

Στην Ένωση Κεντρώων

Σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Καρόλου 28 στον 5ο όροφο, ο σύλλογος Κρητών Αιγάλεω τα… έψαλε στον πρόεδρο του κόμματος κ. Βασίλη Λεβέντη, ενώ χόρεψε και παραδοσιακούς χορούς με την συνοδεία λαϊκών κρητικών οργάνων.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%82

Στη ΔΗΜΑΡ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν χθες τα μέλη της Εύξεινου Λέσχης Νάουσας με ποντιακές λύρες και παραδοσιακές φορεσιές στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και σε μέλη και στελέχη του κόμματος.