Στ.Θεοδωράκης: Σχέδιο Μαξίμου να περάσει ο ΔΟΛ στα χέρια του Μπόμπολα

Για “μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ” έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ, αποδίδοντας μάλιστα στην κυβέρνηση σχέδιο “να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον όμιλο Μπόμπολα”.

«Έχει μία γλύκα να μιλάς τελευταίος», ξεκίνησε παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού και πέρασε αμέσως στην επίθεση. «Η κυβέρνηση περνά σε άλλη πίστα. Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους Δημοσιογραφικούς Ομίλους. Η επίλυση των προβλημάτων του ΔΟΛ ανετέθη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και μέλους του ΔΣ της Αυγής». Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον όμιλο Μπόμπολα. «Σήμερα ο κ. Ψυχάρης πέρασε την πόρτα του ανακριτή αφού πρώτα έβγαλε την ανακοίνωση ότι παραδίδει τον όμιλο στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Χθες η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου στον όμιλο Μπόμπολα με έκπτωση 53%. Όσα δηλαδή κατήγγειλε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι ο Μπόμπολας θέλει να αναλάβει τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελέγξει πλήρως την δημοσιογραφία «θέλει όλοι να έχουν την ίδια φωνή. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Πως μπορεί να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα μιας τόσο υπερχρεωμένης επιχείρησης; Ποιος θα βάλει τα λεφτά; Ο κ. Μουλόπουλος; Όχι! Έχει θεσμικούς επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης για να σημειώσει «Ελπίζω οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες να βρουν τρόπο να απαντήσουν και να αντισταθούν».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε αναφορά στα όσα έχει υποστηρίξει ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, τις δικαστικές προσφυγές του Πάνου Καμμένου και την αντιδικία του με τον γελοιογράφο Άρη Δαβαράκη.«Τη Δευτέρα η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ παραδίδει το πόρισμά της. Και- ω του θαύματος! -δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη για κανέναν. Όλα αυτά που λέγατε για το τρίγωνο της διαπλοκής Media-Τράπεζες-Κόμματα ήταν όλα ψέματα; Είναι όλοι αθώοι; Κανείς υπεύθυνος; Πού είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες απειλούσατε τους προκατόχους σας στην εξουσία; Για τα θαλασσοδάνεια και τις χαριστικές ρυθμίσεις», τόνισε.

«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι από όλο το διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρηματοδοτήσει ένα μικρό site και όλοι όσοι έβριζαν Το Ποτάμι το έκαναν για την ψυχή της μητέρας τους. Εμείς έχουμε μια λίστα από site και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς φανερούς πόρους λειτουργίας» είπε για να επανέλθει: «Το σχέδιό σας ήταν παλιό και απλό: έλεγχος της ενημέρωσης και χειραγώγηση των ΜΜΕ. Όσους δεν μπορείτε να ελέγξετε τους εκφοβίζετε», συνέχισε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον κ. Πάνο Καμμένο λέγοντας «Ο λαός δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας σας με τον Καμμένο. Ο ίδιος λέει ότι το κυνήγι κατά δημοσιογράφων γίνεται σε συνεννόηση μαζί σας.Έγινε προσπάθεια φίμωσης του κ. Πετρουλάκη από τον κ. Καμμένο όταν ο πρώτος τον αποκάλεσε ακροδεξιό. Στην αρχή του ζήτησε 2 εκατ. ευρώ και μετά 100 χιλ. ευρώ. Μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε στο δικαστήριο ότι τα εναντίον του σχόλια γίνονται γιατί οι ξένοι και ο Σουλτς θέλουν να του φάνε το υπουργείο. Είναι θλιβερό που κανείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να καταδικάσει δημοσίως τις συμπεριφορές Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας αν δεν έχει ανάμιξη στην υπόθεση να δώσει τις διαβεβαιώσεις στον κ. Καμμένο ότι θα παραμείνει για πάντα στο υπουργείο. Ότι δεν θα τον διώξει  γιατί είναι ακροδεξιός ψάλτης της κυβέρνησης ή γιατί κάνει σκι στις Άλπεις».