Μήνυμα για λύση χωρίς εγγυήσεις από Παυλόπουλο - Αναστασιάδη

Λύση του Κυπριακού χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα ζήτησαν από κοινού τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο Πρόεδρος τςη Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λευκωσία. Με θερμή χειραψία καλωσόρισε τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κύπριος πρόεδρος ο οποίος αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση», την οποία και ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράστασή της.

Έκανε λόγο για εξαιρετικό κλίμα και αρραγή ενότητα ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα και τόνσιε σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού ότι πο΄τε στο παρελθόν οι δύο χώρες δεν ήταν τόσο ενωμένες. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον κ. Αναστασιάδη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά συμπαράσταση κυρίως από την πλευρά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις θέσεις τις οποίες έχουμε καθορίσει.

Παράλληλα κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της Κύπρου κατά την επίλυση του Κυπριακού, υπερασπίζονται την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να δεχθεί μια λύση που να αφήνει την Κύπρο να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε αναχρονιστικά και απαράδεκτα τα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο επισημαίνοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα.