Μουζάλας: Διαστρεβλώνουν τα λόγια μου για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για εξακολουθητική διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο μιας βλακώδους εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε σημερινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα News247.gr επισημαίνοντας ότι η διαστρέβλωση δημιουργήθηκε με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.

Μάλιστα ο κ. Μουζάλας διευκρινίζει ότι «στην τελευταία μου συνέντευξη δήλωσα ότι οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές στην ενδοχώρα. Για τα νησιά τόνισα ότι η κατάσταση είναι πολύ κακή» και ξεκαθαρίζει ότι «ένα τέτοιο εθνικό θέμα όμως δεν είναι ούτε για να πέσει ούτε για να ανέβει κανένας ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνει ότι η τελική ευθύνη για τις συνθήκες στα νησιά «είναι δική μας και πρέπει να την αναλαμβάνουμε», ωστόσο επιρρίπτει ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες και τους συλλόγους ξενοδόχων των νησιών, καθώς όπως λέει «με βάση τη συμπεριφορά τους δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που έγινε στην ενδοχώρα, δηλαδή οι άνθρωποι να πάνε σε ξενοδοχεία μέχρι να βελτιώσουμε τις δομές, να δοθούν καινούριοι χώροι και να δοθεί και ένας χώρος που θα χρησιμεύσει ως κλειστό κέντρο για τους παραβατικούς και για τις διαδικασίες του ασύλου».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μουζάλας παρατηρεί μια «τεράστια προπαγάνδα εις βάρος της κυβέρνησης» και στα οικονομικά και διαμηνύει ότι στο ελληνικό κράτος έχουν δοθεί 175 εκατ. ευρώ και από αυτά τα χρήματα έχει απορροφηθεί περίπου το 60%-70%, ενώ μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχει απορροφηθεί πάνω από το 80%. Επιπλέον αναφέρει ότι μέσω εθνικών προγραμμάτων έχουν εγκριθεί άλλα 509 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τα οποία έχει απορροφηθεί το 17%, ποσοστό που ο κ. Μουζάλας το χαρακτηρίζει «υψηλό στην Ευρώπη».