Αυστηρό μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία: Ο Ερντογάν να απευθύνει τις απειλές του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, με τους οποίους έχει επίσης συνάψει συμφωνίες, πριν προβεί σε απειλές προς την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στην επιθετική στάση της Άγκυρας, μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

«Οι απειλές του κ. Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους με τους οποίους έχει συμφωνήσει, πέραν της Ελλάδος, δηλαδή την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί το 2017 η Τουρκία να κάνει λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής και να πραγματοποιούνται διωγμοί με την πρόφαση συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος».

Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο χωρίς να αναχαιτιστεί άμεσα» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς. Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες των ενεργειών της».

Καμμένος: «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Χαρακτήρισε «παράλογη» την απαίτηση των δανειστών για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 επιτυχώς. Ώρα των δανειστών να τα εφαρμόσουν».

Ταυτόχορνα επισήμανε ότι «ΔΝΤ και Γερμανία ζητούν διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους τι θα γίνει» ενώ αναφερόμενος στην γερμανική πλευρά σημείωσε πως «αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν. Εμείς δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε ανθρώπους που παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα».

Επιπρόσθέτως, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας και να φύγουμε. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Είναι η σειρά τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει. Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα» και πρόσθεσε ότι «αν θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ευρώπη ας το αποφασίσει η Γερμανία. Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία. Και στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι διαφορετικές οι απόψεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».