Απρόκλητη επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στον Καμμένο: Είναι άτομο που στερείται κατανόησης

“Τραβάει” για ακόμη μια φορά το σχοινί η Άγκυρα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Έλληνα Υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον άτομο που στερείται κατανόησης, ευσυνειδησίας και αγνοεί τους βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι είναι ατυχές που φέρει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας και καταδικάζει τις τελευταίες δηλώσεις του σε ελληνικό κανάλι χαρακτηρίζοντάς τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες για την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Η γλώσσα, ο τόνος καθώς και οι παράλογες αναφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ Καμμένου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, είναι αξιοθρήνητες.

“Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας και του τις επιστρέφουμε. Είναι ατυχές ένα άτομο που στερείται κατανόησης και ευσυνειδησίας, που αγνοεί τους πιο βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο, που αγνοεί τα διμερή θεμελιώδη κείμενα σχετικά με την άτακτη μετανάστευση να έχει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας σε μια περίοδο δύσκολη που περνά όλη η διεθνής κοινότητα και η περιοχή μας. Καλούμε για άλλη μια φορά τις ελληνικές αρχές να συμπεριφέρονται με κρατική υπευθυνότητα και να αποφεύγουν δηλώσεις οι οποίες βλάπτουν τη συνεργασία που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών μας».