Δημοσκόπηση RASS: 11,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Τι απαντούν οι πολίτες για εκλογές & Τραμπ

Διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις 11,8 μονάδες, όπως καταγράφεται σε σφυγμομέτρηση της εταιρείας RASS. Σύμφωνα με την έρευνα της RASS που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει την προτίμηση του 28,6% των ερωτηθέντων έναντι του 16,8% που επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 8,1%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%. το ΚΚΕ με 7,3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.

dimosko-rass-708

Αρνητική είναι η απάντηση στο ερώτημα για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό το βάρος της παρούσης συγκυρίας, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 49,9%, με μικρό προβάδισμα έναντι του «ναι» (47,6%).

rass-9

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύει το «iefimerida», υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τάσσεται το 47,6% των ερωτώμενων. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επιλέγει το 25,7%, ενώ το 12,3% απαντά να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα.

rass-15

 

rass-17

Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση
Το 73,6% των ερωτηθέντων έχει την αίσθηση πως η Κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να εξαντλήσει την τετραετία όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με τις άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

rass-20

Δεν θα βοηθήσει η προσχώρηση Παπανδρέου την ΔΗΣΥ
Ποσοστό 81,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η προσχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε να την βοηθήσει στην ανάκαμψή της.

rass-26

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τον επιλέγει το 40,3% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 20,5% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ διατηρεί την υπέρ της διαφορά που φθάνει τις 64,9 μονάδες.

rass-36
rass-40

Οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας

Στο ερώτημα ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα το 56,6% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ένα 33,3% εκτιμά ότι ευθύνεται η διετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
rass-11

Αρνητικοί για τον Τραμπ

Χαμηλές προσδοκίες φαίνεται να διατηρούν οι Έλληνες για τον «φιλελληνισμό» του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το 50,3% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα.

rass-7