Γ. Κουμουτσάκος: Η «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» παραμένει στον αέρα με ευθύνη της κυβέρνησης

«Μια ακόμη επέτειος, η δεύτερη, της “Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας” γιορτάζεται σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2017, από την Ομογένεια στην Νάπολη της Ιταλίας, όπου γεννήθηκε η ιδέα, χωρίς η Κυβέρνηση να έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, για τη θεσμοθέτησή της!”, σχολιάζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος  για τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας».

Σε κοινή δήλωση με τον αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Σάββα Αναστασιάδη, τονίζει ότι:

“Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το 2015 και του κ. Τέρενς Κουίκ από τον Δεκέμβριο του 2016 ότι “θα φροντίσουμε ως Υφυπουργείο, να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα” φθάσαμε στην 9η Φεβρουαρίου 2017 και αυτό δεν έγινε.

Ούτε πραγματοποιήθηκε ποτέ η διαφημισθείσα από τον κ. Υφυπουργό “ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής της Διασποράς, προκειμένου όπως είχε πει να προετοιμασθούμε για την 9η Φεβρουαρίου.

Η προχειρότητα και η αναξιοπιστία με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό, σε όλα τα επίπεδα, τον έχει απογοητεύσει. Και αυτό αποτελεί εθνικό έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η 9η Φεβρουαρίου, αντικατέστησε την προηγούμενη ημερομηνία 20 Μάϊου που είχε επιλέξει πάλι η ίδια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και είχε και αυτή αντικαταστήσει δύο άλλες προηγούμενες ημερομηνίες, που είχαν προκριθεί από το 2014 όταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) είχε καταθέσει τη σχετική πρόταση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».