Μαξίμου: Υπήρξε πρόοδος αλλά παραμένουν παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Για παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση των Βρυξελλών «υπήρξε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση», ωστόσο εκτιμούν ότι παρά την πρόοδο, «όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ δυσκολεύονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεχόμαστε μείωση στο αφορολόγητο και ομαδικές απολύσεις

Την ίδια ώρα κυβερνητικός αξιωματούχος υπστήριξε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση του αφορολόγητου -αλλά όχι κάτω από τις 6.000 ευρώ- και παράλληλα την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αυτή την στιγμη του αφορολόγητο όριο βρίσκεται στα 8.636 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.545 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια με παιδιά. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεδχθεί τελικά τη μείωση στο αφορολόγητο όριο αλλά όχι κάτω από τα 6.000 ευρώ

Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στην απαίτηση των Θεσμών για ομαδικές απολύσεις» και πρόσθεσε ότι το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, καθώς θα αφορά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα.