Παραδοχή Φάμελλου: Τίποτα δεν έχει κλείσει με τους Θεσμούς

Την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς εξήγησε σήμερα το πρωί ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Φάμελλος είπε μεταξύ άλλων: ” Κανείς δεν είπε ότι έχει τελειώσει η διεκδίκηση, η διαπραγμάτευση και οι στόχοι της χώρας, αντίθετα έχουμε πολλά μπροστά μας να κάνουμε. Ξέραμε εκ των προτέρων ότι αυτή η διαδρομή θα ήταν μεγάλη και επίπονη”, κάνοντας ξεκάθαρο ότι όλα ακόμα βρίσκονται στον ‘αέρα’.

Σχολιάζοντας την ρύθμιση για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «είναι γεγονός ότι στη δική μας ατζέντα παραμένει στη συζήτηση και το χρέος και η χαλάρωση, διότι τα χρειάζεται αντικειμενικά η ελληνική οικονομία. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτή η συζήτηση και πράγματι είναι προς διεκδίκηση”.

Την ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς των οικονομικών αδιεξόδων του κράτους, εξέφρασε λέγοντας: “Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί σε σχέση με την εκκρεμότητα της αξιολόγησης που δεν στηριζόταν σε πραγματικά δεδομένα είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο».

Στην ερώτηση για το ποια είναι τα κομβικά σημεία που μπορούν να ανατρέψουν το ενδεχόμενο ότι θα πάμε σε λύση ο κ. Φάμελλος απάντησε: «αυτή τη στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν έρθει και δεν έχουμε στο τραπέζι κάτι το οποίο να συζητάμε επίσημα και εάν θα έρθει για νομοθέτηση. Αυτό που ήταν κεντρικό στοιχείο σε εμάς. Έναν όρο που έχουμε βάλει ήταν ότι δεν θα δεχτούμε και πολιτικά αλλά και πιστεύουμε ότι είναι αντιπαραγωγικό και αντιαναπτυξιακό οποιοδήποτε ευρώ λιτότητας.»