Κικίλιας: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η ψήφιση των μέτρων

Η αξιολόγηση, τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν τα κύρια θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.\

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι είναι μείζον θέμα η πολιτική αλλαγή, καθώς “τα προβλήματα της χώρας δεν τελειώνουν με την πιθανή ολοκλήρωση της αξιολόγησης”. “Η Κυβέρνηση αυτή είναι προφανές ότι δεν έχει σχέδιο, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, ενώ “η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εθνικό σχέδιο πολιτικής και οικονομικής λύσης και εξόδου από την κρίση”, το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει” συνέχισε.

Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή 

Ο κ. Κικίκιλιας απέκλεισε εκ νέου την ψήφιση των μέτρων από πλευράς ΝΔ: «Την αποκλειστική ευθύνη για τα μέτρα τα οποία θα φέρει στη Βουλή έχει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του. Ας μην ψάχνουν για συνυπεύθυνους. Ας μην ψάχνουν για συνενόχους. Για του λόγου του αληθές, θέλω να σας υπενθυμίσω τη δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα στις 8/12/2015: “Είμαι ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 κυβερνητικών βουλευτών και δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις”.

Άρα, λοιπόν, το ερώτημα τίθεται στους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν, τελικά, θα είναι αυτοί που θα πάρουν την ευθύνη και θα ψηφίσουν τα μέτρα λαιμητόμο” κατέληξε.

Υπενθύμισε επίσης ένα σχόλιο στο twitter του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος έλεγε: ”Τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα το χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» κυκλοφορεί ένα κατασκευασμένο σενάριο περί ψήφισης νέων μέτρων, που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Το σενάριο αυτό είναι απολύτως ευφάνταστο για έναν πολύ απλό λόγο. Με δεδομένο ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρόθυμους  δεν επαρκούν, ευτυχώς, για να συγκεντρωθούν ούτε 150 ούτε 180 βουλευτές”.

Όσο για τον χρόνο ψήφισης των μέτρων τόνισε ότι “δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή” ούτε ποια θα είναι αυτά και κάλεσε τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη “να πουν την αλήθεια”.

Τέλος, τόνισε ότι η λύση για την Ελλάδα είναι “μια Κυβέρνηση σοβαρή, μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.