Η Τουρκία θέλει να διώξει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο- "Ούτε γι'αστείο" απαντούν Γερμανοί και Βρετανοί

Με κάθε τρόπο καθιστά σαφείς τις προθέσεις της στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς, εκτός από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της εδώ και αρκετές εβδομάδες με αιχμή την περιοχή των Ιμίων, επιδιώκει να ξεφορτωθεί και έναν πιθανό “μάρτυρα” σε περίπτωση ενός “στημένου” από πλευράς της επεισοδίο

Σε νέα δήλωση του από το βήμα της σύσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος χώρας, Φικρί Ισίκ, έθεσε το επίσημο αίτημα της Τουρκίας για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ συνέβαλλε στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης σε ποσοστό της τάξης του 3%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, τόσο η Γερμανία όσο και η Βρετανία δεν συζητούν καν την προοπτική του άμεσου τερματισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι σήμερα η Τουρκία υποχρεώνεται να «ανεχθεί» ξένους στρατιωτικούς παράγοντες στα χωρικά ύδατα της εξαιτίας της υπόθεσης της λαθρομετανάστευσης και της δράσης του ΝΑΤΟ.