Πυρά Θεοχαρόπουλου σε Κουβέλη: Πραγματικά λυπάμαι για όσα λέει

Την έντονη δυσφορία του τόσο για τις δηλώσεις, όσο και για την στάση του προκατόχου του, Φώτη Κουβέλη εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ιδρυτή του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, πως το 2015 ψήφισε ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς και το ότι προτίθεται να στηρίξει ξανά την κυβέρνηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για όλα όσα λέει και πράττει το τελευταίο χρονικό διάστημα, λυπάμαι. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Πραγματικά λυπάμαι”.

Όσον αφορά τις διεργασίες που συντελούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ το ουσιαστικό πρόβλημα της κεντροαριστεράς είναι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της. «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα, για έναν ισχυρό προοδευτικό χώρο, ο οποίος θα έχει σαφή ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ” υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει και την απαισιοδοξία του ως προς το πολυπόθητο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης: «…παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τον Μάρτιο δεν θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και δεν θα κλείσει η αξιολόγηση».