Πυρά Mεϊμαράκη κατά Βορίδη: Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν αναφερόταν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά σε δηλώσεις που έκανε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία και ότι «κακώς ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο». Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έγινε επί προεδρίας του κ. Μεϊμαράκη.

Την παραπάνω πληροφορία μετέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, σύμφωνα με τις οποίες: «ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του».

“Προσωπική μου άποψη τότε, την οποία εξέφρασα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ότι δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Όμως επικράτησε εκεί η εξής σκέψη, γιατί υπήρξε η κρατούσα γνώμη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι επειδή τότε η κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή, επειδή τότε διακινδυνεύαμε πράγματι το να πτωχεύσει η χώρα, η κρατούσα γνώμη υποστήριξε ότι έπρεπε να υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων”. Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Βορίδη που προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι, όταν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος του κόμματος το καλοκαίρι του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία στη Βουλή και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που η ΝΔ δεν υπερψήφιζε τα μέτρα του μνημονίου.

«Τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τάχθηκε, για ακόμη μια φορά, υπέρ της πολιτικής συναίνεσης, επισημαίνοντας πως είναι η πολιτική αντίληψη που σταθερά εκφράζει. Όπως είχε δηλώσει (με βάση τις δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι δεν έπρεπε να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο) “…πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς, με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

Επίσης επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή κατά την ψήφιση των μέτρων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι, αν οι βουλευτές εγκαταλείψουν την αίθουσα, θα απαιτηθεί απλή πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή 120 βουλευτές, ενώ αν παραμείνει θα απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών.