Δημοκρατική Συμπαράταξη: Χρειάζονται επενδύσεις και ανάπτυξη, όχι νέα δάνεια

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το αίτημα για δανειοδότηση της Ελλάδας από την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαπολύει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάνοντας λόγο για νέα αδιέξοδα της κυβέρνησης στην απέλπιδα προσπάθεια να κτίσει ένα νέο πελατειακό κράτος, ώστε να παραμείνει στην εξουσία.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το “…να χρηματοδοτήσει δεκάδες χιλιάδες ολιγόμηνης διάρκειας προσλήψεις στο Δημόσιο, δηλαδή οδηγεί σε νέα αύξηση το δημόσιο χρέος την ώρα που διεκδικούμε τη μείωσή του», ενώ συμπληρώνεται πως: «Την ώρα που οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης υπονομεύουν επενδύσεις που θα δημιουργούσαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

“Όταν μάλιστα δεν έχουν αξιοποιηθεί και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χώρα. Χρειάζονται επενδύσεις και ανάπτυξη που θα δημιουργήσουν σταθερές θέσεις εργασίας. Η απέλπιδα προσπάθειά τους να κτίσουν το νέο πελατειακό κράτος με στόχο να παραμείνουν στην εξουσία, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.