ΣΥΡΙΖΑ: Νεοφιλελεύθερο κρεσέντο Μητσοτάκη κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Οι σχετικές με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του αποδίδει σκοπιμότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι επίμαχες αναρτήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ένα ακόμα «νεοφιλελεύθερο κρεσέντο”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «σπεύδει τώρα να θέσει το θέμα των απεργιών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία.

Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Οι επίμαχες αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

screen-shot-2017-03-03-at-9-03-17-am

screen-shot-2017-03-03-at-9-10-21-am