Ρήγας: Το ΔΝΤ είναι εκτός τόπου και χρόνου - Δεν μπορεί να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις νέες συντάξεις με την ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας ότι θα λυθεί άμεσα.

«Θα τελειώσει το θέμα με τις νέες συντάξεις, θα διορθωθεί αυτό με τροπολογία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις παλιές συντάξεις ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο ΕΦΚΑ προχωράει με γοργούς ρυθμούς. «Με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση η λιτότητα κλείνει», συμπλήρωσε.

Όσο για τη διαπραγμάτευση, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτηρίζοντας τη στάση του “εκτός τόπου και χρόνου»: «Όλοι να τηρήσουν το πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup, δεν μπορεί το ΔΝΤ, η κ. Βελκουλέσκου, να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, είναι εκτός τόπου και χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι οι Θεσμοί θα αναγκαστούν να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Όποιος κάνει κόλπα είναι υποχρεωμένος να δεχθεί ό,τι συνέβη στο Eurogroup. Με τη δική μας στάση φτάσαμε σε πλεόνασμα 2% έχουμε αναλάβει μια δύσκολη προσπάθεια και θα τη φέρουμε σε πέρας», δήλωσε.