Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η κυβέρνηση δεν διστάζει να παίξει για μία ακόμη φορά με το Σύνταγμα

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα για προπαγάνδα και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί, αλλά όχι όπως επιθυμεί και σχεδιάζει το Μαξίμου.

«Χωρίς επιστημονική γνώση, χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, δίχως ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να παίξει -για μία ακόμη φορά- με το Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα, τους πολιτειακούς θεσμούς, τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Ο λαός, πλέον, τους γνωρίζει καλά, οι πολίτες δεν “αγοράζουν” το παραμύθι τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη να συνδέει την ομιλία του πρωθυπουργού με τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση: «Ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει διαδικασίες παράτυπες, εξωθεσμικές, ακολουθώντας τις χειρότερες πρακτικές σκοτεινών χρόνων της πολιτικής μας ιστορίας. Σε πείσμα των προθέσεών του, η πραγματικότητα και η θεσμική νομιμότητα θα τον διαψεύσουν ξανά. Το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί, όπως το ίδιο προβλέπει και προνοεί. Όχι όπως το επιθυμούν και το σχεδιάζουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Μαξίμου!».

Όπως καυστικά υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη: «…ένα εικοσιτετράωρο μετά το φιάσκο της δήθεν Ανάπτυξης, που ήρθε για να διαψευσθεί επισήμως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανεβάζουν τη νέα αποτυχημένη θεατρική τους απόπειρα με τον τίτλο “Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος”»