Κυρ. Μητσοτάκης στο Οινόραμα: Θα καταργήσω τον ΕΦΚ στο κρασί

Την μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο “Έκθεση Οινόραμα 2017”, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο μέγαρο, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού περιηγήθηκε στους στους εκθεσιακούς χώρους και συνομίλησε με νέους επαγγελματίες, εκδήλωσε την απόλυτη στήριξη του στον αναπτυσσόμενο κλάδο της αμπελουργίας, στο πιο σημαντικό οινικό ραντεβού της Ελλάδας για καταναλωτές και επαγγελματίες.

“Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουμε τον κλάδο της αμπελουργίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή που έχει λάβει το κόμμα της ΝΔ για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί (ΕΦΚ), ενός φόρου που όπως είπε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: “ούτε έσοδα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο και προσέθεσε φυσικά πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στους παραγωγούς – ειδικά στους μικρούς παραγωγούς”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε ακόμα, στην βοήθεια που επιβάλλεται να παρέχεται στους επαγγελματίες του χώρου για την προώθηση των τοπικών ποικιλιών, εξαίροντας την ποιότητα του ελληνικού κρασιού, αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ο θετικός ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει το προϊών του εγχώριου κρασιού στην καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.

Το δελτίο τύπου της ΝΔ:

«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέπτομαι και φέτος την έκθεση “Οινόραμα”. Διαπιστώνω, με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, ότι ο κλάδος της αμπελουργίας, παρά τις πολλές δυσκολίες, είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, με πολλά μικρά οινοποιεία, τα οποία παράγουν ποιοτικά κρασιά σε καλές τιμές και επιχειρούν επάξια να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουμε τον κλάδο της αμπελουργίας. Να σας βοηθήσουμε να προωθήσετε εκείνες τις τοπικές ποικιλίες, με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μπορούν πραγματικά να προσδώσουν στο ελληνικό κρασί το συγκριτικό πλεονέκτημα που του αξίζει. Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενός φόρου ο οποίος ούτε έσοδα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο και προσέθεσε φυσικά πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στους παραγωγούς – ειδικά στους μικρούς παραγωγούς.  Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, πολιτεία και κλάδος, για να υποστηρίξουμε το ελληνικό κρασί, να το προωθήσουμε στις αγορές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. Να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και με την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης στην ελληνική περιφέρεια.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέες γενιές αμπελουργών, νέους ανθρώπους, που αγαπούν το κρασί και την παραγωγή του και με πολύ μεγάλο μεράκι και κέφι επενδύουν σε αυτό το τόσο ελληνικό και διαχρονικό προϊόν. Και πάλι συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι η στήριξή μας στην προσπάθειά σας είναι δεδομένη».

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ:

unspecified

ngg

ddd