«Σύμπτωση απόψεων» Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη - Θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση

Παραπάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρώην προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη με τον νυν πρόεδρο Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Βγαίνοντας απ’ τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν τα βρήκαν μεταξύ τους απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική» και γνωστός για το χιούμορ που τον διακατέχει πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».

mitsotakis-meimarakis

Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν» και υπογράμμισε ότι συχνά γίνονται τέτοιες συναντήσεις. Κληθείς να σχολιάσει όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον τύπο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης τόνισε στους δημοσιογράφους, ότι «ούτε καν τα συζητάμε αυτά…».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που πρόκειται να κρατήσει στη Βουλή η ΝΔ όταν έρθει το πακέτο των μέτρων προς ψήφιση ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».

mitsotakis-meimarkais1

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το σκηνικό του καλοκαιριού του 2015 παρατήρησε ότι «οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται…», ενώ σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραδέχθηκε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και τα άλλα στελέχη της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση».