ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό

«Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό».

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Στο ερωτηματολόγιο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του 1ου συνεδρίου της, καλεί τους συμμετέχοντες να απαντήσουν μεταξύ άλλων σε μία σειρά ερωτήσεων, όπως αν θα συμμετείχαν ή αν θα στήριζαν: διαδηλώσεις στις οποίες θα εκδηλώνονταν βίαια επεισόδια, καταλήψεις κτηρίων «με στόχο την περίθαλψη, φροντίδα μειονοτικών κοινωνικών ομάδων», καταλήψεις «σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα)», «βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομαδώσεων» ή «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις» όπως «οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες».