Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαι αντίθετος στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση εξέφρασαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη οι δήμαρχοι, κατά την συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

mitsotakis-dimarchi3

Με την σειρά του ο κ. Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συντάχθηκε απόλυτα με τις απόψεις των δημάρχων, τάχθηκε ενάντια της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου θα αλλάξει αμέσως την εν λόγω ρύθμιση. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι τόνισαν ότι ένα τέτοιο μέτρο ανατρέπει τη σταθερότητα διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

mitsotakis-dimarchi

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε στους δημάρχους τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή και τόνισε ότι το κόμμα του επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις του για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.