Τσίπρας από Αμαλιάδα: Ο Μπελογιάννης ήταν ήρωας πιστός στις αρχές του

«Ο Μπελογιάννης και οι εκατοντάδες Μπελογιάννηδες που οδηγήθηκαν στα αποσπάσματα από το μετεμφυλιακό κράτος, δεν εκτελέστηκαν επειδή αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για το κράτος και για την χώρα. Εκτελέστηκαν μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί τότε κάθε προοπτική πολιτικής και Εθνικής συνεννόησης που θα εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας μετά από τα σκληρά και βάρβαρα χρόνια του εμφυλίου». Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον Νίκο Μπελογιάννη, συμπλήρωσε ότι: «είναι ένας ήρωας που παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις ιδέες του μέχρι τελευταία στιγμή» και πρόσθεσε: «Από αυτόν τον τόπο, από την πλατεία Μπελογιάννη, από το μουσείο που σήμερα εγκαινιάζεται, παραδίδουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, στην εθνική μας ιστορία. Υπάρχει ευθεία και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, μία παρακαταθήκη που σήμερα έρχεται να αναγνωρίσει σχεδόν το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Στο δημοκρατικό πλαίσιο χωράνε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τις οποίες διεξάγουμε τιμώντας την ιστορία μας, αλλά το κυριότερο τις διεξάγουμε κοιτάζοντας και προχωρώντας προς τα μπροστά, όχι γυρίζοντας πίσω».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, στην ομώνυμη πλατεία, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Ολόκληρο το βίντεο του χαιρετισμού του πρωθυπουργού: