Ο Γ. Μπαλαούρας πήρε την 13η σύνταξη και την επέστρεψε

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, αποκάλυψε πως από λάθος, κυβερνητικός βουλευτής εισέπραξε την 13η σύνταξη, την οποία έδωσε η κυβέρνηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ως αποτέλεσμα του υπερπλεονάσματος των εσόδων. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, πρόκειται για τον Γ. Μπαλαούρα. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε πως του κατεβλήθη το επίδομα της 13ης σύνταξης, ωστόσο όταν είδε πως τα χρήματα είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό του, τα επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον REAL, ο κ. Μπαλαρούρας δήλωσε: «Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, διέθεσα αυτά τα 300 ευρώ στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της ΤτΕ και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας».

Με βάση την περίπτωση του Γ. Μπαλαούρα, φαίνεται πως το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει το ποιοι θα πάρουν το βοήθημα της 13ης σύνταξης διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, και δεν “βλέπει” ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης.

Άρα, τέτοιο επίδομα ίσως να έχουν λάβει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν, εφόσον έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους, σε περίπτωση που έχουν παράλληλες αμειβόμενες δραστηριότητες.