Τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ: Το Μάξιμου αναζητά πολιτική λύση στο αδιέξοδο

Όλα τα βλέμματα για την πρόοδο στην αξιολόγηση έχουν “πέσει” στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ, που αναμένεται σήμερα.

Οι δύο ηγέτες θα επιχειρήσουν να “σπρώξουν” σύμφωνα με πληροφορίες την διαπραγμάτευση, η οποία έχει μπει σε τέλμα, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί.

Απ’ το Μαξίμου έχει διαρρεύσει ότι:”ή θα υπάρξει πρόοδος ή το αδιέξοδο θα είναι μη αναστρέψιμο εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής 7 Απριλίου”, κάνοντας σαφές ότι η στάση της χώρας μας μετακινείται “ένα κλικ” πιο αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της επιμονής, όσον αφορά το ελληνικό αίτημα της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής των Θεσμών στην Ελλάδα.

Όλες οι ελπίδες στρέφονται στο Βερολίνο, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στηρίζει παρασκηνιακά τα ελληνικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει και εντός της ημέρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον αρμόδιο επίτροπο για τα οικονομικά και υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ας μην παραλείψουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο επίτροπο για τα οικονομικά και υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα, Πιέρ Μοσκοβισί και τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας και να και να απεμπλακεί το θέμα της επιστροφής των θεσμών.