Τζανακόπουλος: Πολύ πιθανό να έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη αύριο

«Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε μια πολύ θετική εξέλιξη, αύριο. Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο για παράταση της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβρη και εξέφρασε την πεποίθηση του, πως πάρα πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση. Ακόμη, υποστήριξε ότι την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν διαφωνίες των θεσμών για τα δημοσιονομικά του 2019:

“Ενώ ήμασταν πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία την προηγούμενη Πέμπτη τέθηκε ξαφνικά εκ μέρους ενός από τους δανειστές ότι με βάση το περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου δεν συμπίπτουν οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο. Αυτό δημιουργεί, από την πλευρά της κυβέρνησης, την εύλογη πεποίθηση ότι πιθανόν κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε με τον τρόπο που είχε συμφωνηθεί”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άσκησε κριτική σε ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που, “έφτασαν σε σημείο να κατηγορήσουν την Κομισιόν ότι δεν επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην κυβέρνηση και να την κατηγορήσουν ότι παίζει το παιχνίδι του Έλληνα πρωθυπουργού”.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως “ο Αλ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του με τον κ. Τουσκ, είπε πως έχει την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε στο Eurogroup και πως, αν κάποιοι επαναλάβουν τα σενάρια της προηγούμενης εβδομάδας και ανακαλύψουν ένα νέο διαδικαστικό κώλυμα, τότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, από το να ανεβάσει τη διαπραγμάτευση στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή με τη σύγκληση Συνόδου. Ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι και η ελληνική πλευρά και οι εταίροι βρίσκονται σε μια πορεία συγκλίσεων”.