Τραμπ για την κρίση στην Ελλάδα: "Τρομερή η κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο!"

Την συμπάθειά του προς την Ελλάδα για την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται τα οχτώ πλέον χρόνια που διέρχεται οικονομική κρίση και βρίσκεται σε πρόγραμμα δανεισμού φέρεται να εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Σημείωσε παράλληλα ότι σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις του σε σχέση με το ΔΝΤ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο,

Σύμφωνα με το newsmax.com, όταν κάποιος δημοσιογράφος του ανέφερε το ελληνικό ζήτημα, σχολίασε: «Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο» είπε και ρώτησε τον δημοσιογράφο: «Είσαι Έλληνας;».

Το newsmax.com σημειώνει πως το ελληνικό χρέος είναι τώρα στα 323 δισ. ευρώ, θυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη είναι ένα από τα μέλη της τρόικας – οι τρεις πιστωτές που χορήγησαν δάνεια για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή, από το 2010.

Εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για το ΔΝΤ

Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Σύμφωνα με το newsmax.gr, τη Δευτέρα το βράδυ θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς τον οικονομικό κολοσσό.

O ίδιος σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του newsmax.gr.