Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό - Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις και η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας ήταν το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με την παρουσία Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Μόλις χθες, ένα CN-235 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο 18 φορές.. Αμέσως μετά ακολούθησε σχηματισμός 4 τουρκικών F-16, που παραβίασαν 31 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ κατά τη διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής της Μονάδας Ετοιμότητας της Σκύρου, σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές. Ακόμη, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έφθασαν στο 1 ναυτικό μίλι από βραχονησίδες του συμπλέγματος των Οινουσσών

Συνολικά έγιναν τουλάχιστον 70 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, κάτι που φαίνεται να είναι η «απάντηση» της Άγκυρας στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών να απορρίψει και το νέο αίτημα για την έκδοση των τριών πρώτων από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.