Λαγκάρντ για χρέος: Δεν υπάρχουν μόνο κρέας και ψάρι

H Kριστίν Λαγκάρντ θέλησε να παρομοιάσει τη δική της θέση για το ελληνικό χρέος, με …ένα μενού εστιατορίου! «Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ότι μόνο κρέας και ψάρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη», σημειώνει η Handelsblatt.

«Σύντομα η Λαγκάρντ θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θέλουν να ‘σερβίρουν’ οι Ευρωπαίοι ως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt η Κομισιόν, η ΕΚΤ, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ έχουν συντάξει έγγραφο με πιθανές επιλογές. Μεταξύ άλλων εκεί προβλέπεται μια ανταλλαγή χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο έγγραφο παρατίθενται πέντε διαφορετικές δυνατότητες για απομείωση του χρέους, οι οποίες με τη σειρά τους παρουσιάζονται με πολλές υποεπιλογές και συνδυασμούς δυνατοτήτων. Μεταξύ άλλων προτείνεται να επιμηκυνθεί η διάρκεια των υφιστάμενων δανείων διάσωσης σε δέκα, δεκαπέντε, είκοσι ή ακόμη περισσότερα χρόνια», αναφέρει η Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και το Βερολίνο θα μπορούσε να δεχθεί μια τέτοια ιδέα: «Είναι μια επιλογή, ακούγεται σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα αποφασιστεί τώρα αλλά στα μέσα του 2018».