Καμμένος προς Άγκυρα: Αν οι Τούρκοι προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία θα πάρουν συντριπτική απάντηση

«Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια για το εσωτερικό της Τουρκίας. Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Ελλάδα ποτέ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας όπως στην εποχή της κυβέρνησης Σημίτη – Πάγκαλου», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια για το εσωτερικό της Τουρκίας. Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο. Η απάντηση θα είναι, όμως, συντριπτική αν προκληθούμε από την Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν σέβονται τίποτα», είπε ακόμα αναφερόμενος στους Τούρκους.

«Η Μπούργκα έχει εγκαθιδρυθεί στην Τουρκία. Ο ISIS έχει εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε ακόμα ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια απηύθυνε πρόσκληση στην Αλβανία λέγοντας πως «οφείλει να έρθει να μιλήσουμε».

Για τα Βαλκάνια είπε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτους τους χριστιανικούς πληθυσμούς».

Ακόμα, έκανε μία δήλωση που θα συζητηθεί καθώς είπε ότι εγγύηση για τη δύση είναι η δημιουργία χριστιανικού τόξου και όχι μουσουλμανικού.

«Δεν θα επιτρέψουμε εξτρεμιστικές οργανώσεις να εκπαιδεύουν τρομοκράτες στα Βαλκάνια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα φτάσει έως το 2018.

Επίσης, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την «υβριδικό κόμμα», το οποίο μεταλλάσσεται «συμπεριλαμβάνοντας υβριστές του Καραμανλή και εκσυγχρονιστές του Σημίτη».

Σκληρή ήταν και η επίθεση του στους δημοσκόπους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δημοσκοπήσεις είναι «μαϊμού» και δήλωσε ότι «γι΄ αυτό αγαπώ τον Τραμπ γιατί τα έβαλε μαζί τους».

Επιπλέον, είπε ότι το ίδρυμα Κλίντον προσπάθησε να βάλει «τρικλοποδιά» στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει δημόσιες σχέσεις με τα αμερικανικά ιδρύματα.

Έπειτα προανήγγειλε ότι οι ΑΝΕΛ θα φέρουν στη Βουλή νομοσχέδια που θα επιτρέπουν σε όσους κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα να παίρνουν διαβατήριο.

Ακόμα, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν νομοσχέδιο που θα αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τη Βουλγαρία.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι μόνο 300.000 συντάξεις θα μειωθούν.

«Συμφωνήθηκαν μέτρα και αντίμετρα που θα ισχύσουν μετά το 2019. Πράγματι, θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα που αφορούν το 18% των μεγάλων συντάξεων κει ένα ακόμα 3% διευκρίνισε. Οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα πειραχτούν. Από τα αντίμετρα θα ωφεληθούν 5 εκατομμύρια Έλληνες», τόνισε.

Η επιδότηση ενοικίου – από 75-100 ευρώ μηνιαίως – αφορά 600.000 νοικοκυριά. Επεκτείνεται το οικογενειακό επίδομα, αυξάνονται τα σχολικά γεύματα, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέτρα που παίρνουμε αφορούν περισσότερους από αυτούς που πλήττουν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τον ελληνικό λαό ανανέωση της εντολής δηλαδή εάν συμφωνεί ή όχι με τη συμφωνία του καλοκαιριού και ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε την πολιτική της την οποία είχαν ψηφίσει η αντιπολίτευση και υπουργοί προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν στη συνέχεια.
Ό κ. Καμμένος χαρακτήρισε μονόδρομο τις επενδύσεις στη χώρα παρατηρώντας ότι αυτή είναι και η άποψη του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζοντας ότι οι κρατικοποιήσεις έγιναν από κυβερνήσεις που φέρονταν ως φιλελέυθερες, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται στον τομέα των επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες της αριστεράς και τις ευαισθησίες της αγοράς. Περαιτέρω αναφέρθηκε στην προοπτική επένδυσης στις Φλέβες ύψους 3,6 δις ευρώ. Επίσης, δήλωσε ότι η υπόθεση της επένδυσης στη Ζάκυνθο βρίσκεται προς επίλυση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι οφείλει να μιλήσει. «Βεβαίως, δεν ήταν ο μόνος υπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έφταιγε. Η ληστεία μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερη» επισήμανε και περιέλαβε στην υπόθεση κατά σειρά τους κ.κ. Παπαντωνίου, Σημίτη και Παπανδρέου.

«Αν ο κ. Τσοχατζόπουλος από τα 100 έβγαζε 10 άλλοι από τα 100 έβγαζαν 400», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε δε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται στη δικαιοσύνη 18 υποθέσεις εξοπλιστικών με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα «να έχουν μπει “βραχιολάκια” σε 4 εμπόρους όπλων ενώ οι ξένες εταιρείες οι οποίες έχουν προβεί σε δωροδοκίες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν καταβάλλουν πλήρως τις αποζημιώσεις στο οικείο επιτελείο».