Βενιζέλος: Τα αντίμετρα είναι μια δημαγωγική απάτη

«Τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι μια δημαγωγική απάτη», «είναι το καμουφλάζ μιας νέας ιδεολογικοπολιτικής απάτης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε πως «το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης».

«Αντίμετρα σημαίνει ότι υπερφορολογούμε τους Έλληνες πολίτες, συγκεντρώνουμε ένα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα, σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι κυβερνώντες σήμερα όλα τα προηγούμενα χρόνια, στεγνώνουμε την οικονομία, απορροφάμε όλη τη ρευστότητα, οδηγούμε τη χώρα σε ύφεση και μετά αναδιανέμουμε τη μιζέρια σε φτωχοποιημένους Έλληνες που έχουν ανάγκη από μικρά επιδόματα» είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

«Με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να βρούμε τους ρυθμούς και τους στόχους που απαιτούνται», επισήμανε και γι’ αυτό είπε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μέσω εκλογών, αλλαγή των συσχετισμών και της κοινωνικής νοοτροπίας.

Για τη νίκη του Μακρόν στη Γαλλία σημείωσε ότι αυτή δημιουργεί αισιόδοξες συνθήκες, αλλά το ζήτημα είναι να μετατραπεί σε μια αφετηρία αλλαγής των συσχετισμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. παρατήρησε πως η χώρα μας «είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί μια Ευρώπη που αλλάζει και η ίδια μένει πίσω, λόγω των δικών μας σφαλμάτων και των δικών μας επιλογών, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια βιώνουμε μια δεύτερη κρίση. Μια κρίση που έχει πολιτικές αιτίες και που αποτυπώθηκε με ανάγλυφο τρόπο στο αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και της δήθεν συμφωνίας που έγινε».