Τσακαλώτος: Τα μέλη της Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων τάξεων

“Η απειλή διάλυσης της Ευρωζώνης θα υπάρχει όσο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων”, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

«Τα μέλη της Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων τάξεων. Έχει πολύ μεγάλο έλλειμμα στην Δημοκρατία να ακούσει τα αιτήματα αυτών των τάξεων. Όσο υπάρχει η αίσθηση σε αυτά τα στρώματα ότι πλήρωσαν την κρίση και δεν συμμετέχουν στην ανάκαμψη η Ευρωζώνη θα είναι ευάλωτη. Τα καλά νέα είναι ότι τώρα ξεκινά αυτή η συζήτηση. Όταν μπήκα στο eurogroup αυτά τα θέματα δεν τα συζητούσαν. Ήταν πολλοί που έβαζαν το κεφάλι στην άμμο και έλεγαν πως το μόνο πρόβλημα είναι η Ελλάδα”. είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με το αν η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, είπε: «είμαστε τόσο έτοιμοι όσο έτοιμες είναι όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Η απάντηση λοιπόν είναι «όχι πολύ». Η κρίση θα είναι πολύ μεγάλη και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Βεβαίως κάθε χώρα, και η Ελλάδα έχει σχέδια για τέτοιου είδους ζητήματα – από πόλεμο μέχρι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε».

Απατώντας σε σχόλιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: “Εγώ ποτέ δεν ήμουν πολέμιος της ΕΕ, ήμουν πάντα σε κόμμα φιλικό προς την ΕΕ. Είμαι υπέρ του να μην διαλυθεί η Ευρωζώνη για ένα βασικό λόγο: αν διαλυθεί αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι εργαζόμενοι και εργαζόμενες και τα κατώτερα – μεσαία στρώματα αλλά οι δυνάμεις του ακραίου δεξιού λαϊκισμού με κίνδυνο να επιστρέψουμε στην δεκαετία του ’30. Ξέρω ότι το εύχεστε νομίζω ότι μου επιτρέπετε να μην το εύχομαι εγώ».