Ο Τσίπρας twittαρει απ’το Πεκίνο: «Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας»

Με το που έφτασε στο αεροδρόμιο στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός έσπευσε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις προθέσεις της επίσκεψής του εκεί. Μέσα απ’ τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε: «Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας», και συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία από την τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο.

Ο κύριος Τσίπρας, που συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, θα συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τραπεζών, ενώ οι επαφές του με στελέχη επενδυτικών, τραπεζικών και επιχειρηματικών ομίλων θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο 13 Μαΐου.

Στο περιθώριο της Συνόδου, στις 14 και 15 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ηγέτες χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών. Ειδικότερα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων, με: τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΛΔ της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ασφαλώς τον πρωθυπουργό της ΛΔ της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.