Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος

Σχεδόν 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο Πεκίνο.

Ο κκ Τσίπρας, έθεσε τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κι ο Τούρκος πρόεδρος την υιοθέτησε, ενώ στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του «Belt and Road Forum for International Cooperation» που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Ενώ τον Τούρκο πρόεδρο συνόδευαν στη συνάντηση ο πρωθυπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ