Μητσοτάκης προς ελεύθερους επαγγελματίες: «Θα μειώσουμε τους φόρους, θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος»

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σήμερα με ελεύθερους επαγγελματίες στα Πετράλωνα, και συζήτησε μαζί τους τα οικονομικά του κλάδου τους.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι: «Παραβίασε όλες τις ”κόκκινες” γραμμές της, τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με το νέο μνημόνιο θίγονται οι πιο αδύναμοι μέσα από την μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου».

Επιπλέον έκανε αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του κόμματός του για μείωση της φορολογίας, ειδικά στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές,» υποσχέθηκε. «Θα προχωρήσουμε στην μείωση από το 20% στο 9% της εισαγωγικής φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με μια σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα δώσει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε και συμπλήρωσε πως μόνο με ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα πείσουμε τους πιστωτές για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις οικονομικές συνέπειες του τέταρτου μνημονίου, τονίζοντας ότι θα υπάρξει επιβάρυνση 900 ευρώ το χρόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Εάν η χωρά δεν επιστρέψει στην ανάπτυξη, εάν δε δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τότε καμία παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα δε θα λειτουργήσει αποφασιστικά», επεσήμανε.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κύριο Τσίπρα για προσπάθεια κατασκευής ενός νέου success story: «Προσπαθεί η κυβέρνηση να ”χτίσει” ένα καινούργιο success story όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα, πανηγυρίζοντας για τα αυτονόητα